Verduurzaming technische omgeving

Verduurzaming technische omgeving

Als je bezig bent met duurzaamheid en MVO, is verduurzaming van de technische omgeving ook een belangrijk aspect. Samen met onze partners kunnen wij jou helpen om jouw situatie in kaart te brengen. En reducties te realiseren. Want daar doe je het uiteindelijk voor. Denk bijvoorbeeld aan de verduurzaming van gebouwen, mobiliteit, ICT en procesuitvoering.

Waarom duurzaam bouwen of renoveren?

Een voorbeeld is duurzaam bouwen en renoveren. Dit is al bijna geen keuze meer, maar de enige wijze waarop we in de toekomst nog kunnen en zouden moeten bouwen. De veranderende wereld, het klimaat en de schaarste aan grondstoffen zijn al voldoende redenen. Maar ook vanuit de financiële wereld is hiervoor steeds meer aandacht.

Duurzame gebouwen hebben namelijk een langere levensduur en behouden hierdoor beter hun waarde. Ze voldoen ook na lange tijd aan de eisen die gebruikers stellen, kunnen van functie veranderen en blijven esthetisch boeien.

Bij duurzaam bouwen wordt vanaf de ontwerpfase al gekozen voor duurzame materialen, energie-efficiency door het toepassen van schone energiebronnen en waterbesparing. Er wordt ook al rekening gehouden met hergebruik van de materialen na de sloop. Intelligente gebouw- en installatie concepten zorgen ervoor dat besparingen op energie- en watergebruik tot 50 procent kunnen oplopen: duurzaam bouwen loont!

Andere voorbeelden van verduurzaming

stock-verduurzaming-technisch-1

Met onze partners kunnen we inzicht geven in jouw verbruiksgegevens van de mobiliteit en de kenmerken van de mobiliteit. Door dit inzicht creëren we bewustwording. Vaak leidt dit tot minder brandstofverbruik per mobiliteitskilometer en dus een daling van de bedrijfskosten.

Een ander voorbeeld is de verduurzaming van ICT. De ICT-infrastructuur binnen kantooromgevingen bepaalt al gauw 30 procent van het totale elektraverbruik. En er is een toenemende behoefte naar meer bereikbaarheid en koppeling van informatiesystemen aan social media. Green ICT, multimediabereik en energiebesparing gaan hierbij hand in hand.

Begeleiding bij de implementatie

In samenwerking met onze partners begeleiden we jou in het verduurzamen van jouw technische omgeving. Bijvoorbeeld jouw gebouw en technische infrastructuur, de ICT en communicatiesystemen (green ICT), advies over verlaging van het energieverbruik, ledverlichting, duurzame energie en duurzame energie-opwek, het machinepark en de mobiliteit. We kunnen ook het investeringstraject en de aanvraag en afronding van subsidies voor energiebesparing begeleiden. Daarnaast kunnen we ook gecertificeerde GPR-berekeningen en -toetsen opstellen. Samen met onze partners begeleiden we ook de implementatie van green ICT binnen jouw organisatie of bedrijf.

Ondersteun mij met de verduurzaming van de technische omgeving

Scroll naar boven