Strategie, visie en positionering

Strategie, visie en positionering

Een steeds hogere prijsdruk, toenemende eisen van belanghebbenden, steeds minder onderscheidend vermogen ten opzichte van de concurrentie en een toenemende regeldruk. Of er moet een certificaat komen. Voor veel ondernemers zijn dit bekende factoren.

Wij helpen organisaties na te denken over hun strategie, visie en positionering. Ons doel is om jou te helpen met resultaatverbetering en een betere marktpositionering. Voor de korte én lange termijn. In workshops en met coaching begeleiden we jou bij het ontwikkelen of actualiseren van jouw ondernemingsstrategie. Afhankelijk van jouw organisatie en de probleemstelling, werken we samen een bedrijfsspecifieke invulling uit.

‘Hebben jullie geen standaard invulling?’

Nee. Elk bedrijf heeft zijn eigen motivatie en einddoel. Elk bedrijf is uniek. Daarom beginnen we eerst bij jouw strategie en visie. Waarom ben jij hiermee begonnen? En waar wil je naartoe? Dat zijn vragen die alleen jij kunt beantwoorden. Wij geven je een richting, maar jij vult zelf in waar je naartoe gaat.

Voorbeelden waarbij we jou kunnen ondersteunen

Hoewel elk traject uniek is, snappen we dat je voorbeelden wilt zien. Hieronder een aantal voorbeelden van strategie- en positioneringsvraagstukken waarbij wij je kunnen helpen.

  • Ontwikkelen van jouw strategie en visie, wat resulteert in jouw ondernemingsplan;
  • Ontwikkelen en inrichten van jouw marketingbeleid;
  • Effectiviteitsverhoging van salesprocessen;
  • Markt- en positionering onderzoek;
  • Haalbaarheidsonderzoeken;
  • Inrichten van jouw communicatieprocessen en de dialoog met jouw stakeholders.

Hoe kunnen we jou helpen?

Wij begeleiden organisaties en bedrijven bij veranderingsprocessen en de implementatie van managementsystemen. Voor versterking van de positionering in de markt ondersteunen wij bij de ontwikkeling van jouw communicatie met stakeholders. Bijvoorbeeld een maatschappelijk jaarverslag of certificatiebegeleiding, waarmee jij objectief kunt aantonen wat jouw duurzame prestaties zijn.

Wil je meer weten over onze dienstverlening of heb je vragen?

Scroll naar boven