Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Organisaties en bedrijven zien steeds meer het belang in van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). En daar communiceren ze ook steeds vaker over. Maar ze hebben ook vragen over duurzaam ondernemen óf krijgen vragen van ketenpartners over bijvoorbeeld een Carbon Footprint of een certificaat. Maar hoe geef je invulling aan deze plannen? Dáár helpen wij je bij.

Hoe geef jij invulling aan MVO?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is de manier waarop jij invulling geeft aan de belangen van al jouw stakeholders. Dit wordt ook wel duurzaam ondernemen genoemd. Naast dat jij de belanghebbenden financieel op de hoogte houdt, willen ze ook dat je transparant bent over de keuzes die je maakt. Hoe realiseer jij de doelen die je hebt gesteld? Wij helpen je in dit proces. Om resultaatverbetering en een betere marktpositionering te bereiken. Voor de korte én lange termijn. De basis voor duurzaam ondernemen is een integrale aanpak en transparantie.

Om dit te bereiken gebruiken we bijvoorbeeld instrumenten zoals de ISO 26000, het Green House Gas protocol, de CO2-prestatieladder versie 3.1 en de MVO-prestatieladder. Maar ook instrumenten die gericht zijn op specifieke thema's. De ISO 9001:2015 (kwaliteitsmanagement), de ISO 14001:2015 en de ISO 50001:2018 (milieu- en energiemanagement) en de nieuwe ISO 45001:2018 (veiligheidsmanagement) met als basis de HLS (High Level Structure) structuur voor verdere professionalisering van jouw organisatie. Deze instrumenten kun je toepassen als organisatie-ontwikkeltool. En je kunt er ook een onafhankelijke certificering of award voor krijgen.

StenVi Advies

Ondersteuning

Kan jij ondersteuning gebruiken bij het inrichten van de dialoog met ketenpartners? Of wil je hulp bij het onderzoek voor verduurzaming van de organisatie en productfolio? Daar kunnen wij je bij ondersteunen. En we kunnen je ook helpen met marketing en commercie voor de duurzame positionering van jouw bedrijf of organisatie.

Workshops

We organiseren regelmatig workshops voor organisaties en bedrijven die praktische en snelle ondersteuning willen hebben voor de inrichting van hun MVO-beleid. Voor als je wilt starten óf al begonnen bent. Tijdens de workshop werken we onder andere de Carbon Footprint uit, als één van de startpunten van je MVO-beleid. Wil je meer weten over aanpak of de workshops? Neem dan contact met ons op.

People, Planet, Prosperity

De drie P’s staan voor mensen, milieu en welvaart. Wanneer de combinatie van deze elementen niet harmonieus is, zullen de andere onderdelen hieronder lijden. Dat is de gedachte van People, Planet, Prosperity.

Wil je meer weten over onze dienstverlening of heb je vragen?

Scroll naar boven