Kwaliteit, productiviteit en productveiligheid

Kwaliteit, productiviteit en productveiligheid

Organisaties willen zichzelf meer onderscheiden door klantgericht te werken. Maar de regelgeving wordt steeds uitgebreider. Om de naleving van wet- en regelgeving en jouw eigen doelstellingen te realiseren, is het belangrijk om jouw basisprocessen in de organisatie te borgen. De inrichting van kwaliteitsmanagement zorgt voor duidelijkheid in jouw interne organisatie én garandeert een logische structuur voor het beheer van jouw organisatie, georganiseerd in je managementsysteem.

De voordelen van kwaliteitsmanagement

Maar wat levert kwaliteitsmanagement nou op? We hebben de belangrijkste voordelen op een rij gezet.

Minder kosten en meer rendement

Kwaliteitsmanagement zorgt voor minder kwaliteitskosten. We standaardiseren processen, wat de productiviteit verhoogt. Productieprocessen worden effectiever en interne kosten worden verlaagd.

Betere procescontrole

Een managementsysteem helpt jouw bedrijf om op een consistente wijze producten te leveren die voldoen aan eisen van klanten en wet- en regelgeving.

Hogere klanttevredenheid

Met een managementsysteem stem je de verwachtingen en behoeften van jouw klanten en belanghebbenden beter af.

Een effectieve bedrijfscultuur

De inrichting van een managementsysteem is nauw verbonden met de interne bedrijfscultuur. Naast een kritische blik op jouw processen, bepaalt de effectiviteit van de bedrijfscultuur het realiseren van de kwaliteitsdoelen. Het inrichten van een managementsysteem draagt dus ook bij aan een effectieve bedrijfscultuur.

Een objectieve externe toetsing

In het kader van aanbestedingen en andere selectieprocedures tijdens offertetrajecten is een certificaat vaak een basisvoorwaarde om te kunnen deelnemen.

Een gestroomlijnd project

Binnen overheidsopdrachten is een goede structuur, risicomanagement en transparantie over contractvoorwaarden (objectieve externe toetsing) noodzakelijk als onderdeel van het werken volgens System Engineering (SE). Wij ondersteunen organisaties ook projectmatig met risicomanagement, operational audits en begeleiding en ontwikkeling van project- en werkplannen.

StenVi Advies voor jou

Wij kunnen jouw organisatie begeleiden met verschillende management- en deelsystemen. Denk bijvoorbeeld aan de ISO 9001, HACCP, LEAN, EFQM/ INK, six sigma, TPM en SMED.

Wij adviseren je ook graag over de nieuwe ontwikkelingen van de HLS in de managementsystemen vanuit de ISO 9001:2015 en de voordelen van deze nieuwe structuur voor jouw organisatie. Daarnaast voeren we interne audits uit en opereren we desgewenst ook als onafhankelijke auditor namens opdrachtgever én opdrachtnemer in projecten. Onze medewerkers zijn IRCA gecertificeerd voor de ISO 9001:2015.

Help mij met kwaliteits­management

Scroll naar boven