Arbeidsomstandig­heden en veilige werkomgeving

Arbeidsomstandig­heden en veilige werkomgeving

Jaarlijks overlijden er in Nederland 60 mensen aan de gevolgen van bedrijfsongevallen en raken 200.000 mensen gewond, waarvan 2.300 zwaargewond. Naast de persoonlijke drama’s leiden ernstige ongevallen tot continuïteitsrisico’s voor jouw bedrijf. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Voor je medewerkers én je bedrijf.

Heb jij je arbeidsbeleid en werkomgeving veilig ingericht?

Aantoonbaar veilig werken wordt steeds vaker vereist. Vooral in aanbestedingstrajecten. Integrale veiligheid en systematische risicobeheersing zijn steeds vaker vereist in contracten. De onafhankelijke certificering volgens de nieuwe VCA 6.0/2017, de ISO 45001 en de Veiligheidsprestatieladder normen helpen jou bij het borgen van de veiligheid.

Wij adviseren en begeleiden jou met de inrichting en verbetering van jouw arbobeleid. We richten samen de arbeidsomstandigheden en het veiligheidsbeleid binnen jouw bedrijf of project zo in, dat jij altijd controle hebt over de gezondheid- en veiligheidsrisico’s. Natuurlijk voldoet het aan de geldende wet- en regelgeving, zoals bijvoorbeeld de verplichte arbo RI&E. We leiden jouw medewerkers op, zodat veiligheidsbewustzijn een automatisme wordt binnen jouw bedrijf.

Implementatietrajecten en trainingen

Wil je begeleiding tijdens implementatietrajecten? Dat kan. En we kunnen jouw medewerkers ook trainen. Naast de ervaring beschikken wij ook over de noodzakelijke veiligheidsopleiding (MVK/HVK veiligheidskundigen). Daarom mogen we jouw organisatie begeleiden en bijvoorbeeld adviseren over machineveiligheid.

De basis hierbij is risico-inventarisatie en het voldoen aan de wet- en regelgeving (compliance). Als partner van RDMG maken we onder andere gebruik van Pharius, het platform voor beheersing van wet- en regelgeving.

V&G coördinatie

Met onze partners kunnen wij de volledige V&G coördinatie voor jouw project inrichten. We kunnen jou begeleiden met behulp van het kader Integrale veiligheid van Rijkswaterstaat. Hier hebben wij ook trainingen voor.

Wil je meer weten?

Wil je meer informatie over arbeidsomstandigheden en een veilige werkomgeving? Neem dan contact met ons op.

Wil je meer weten over onze dienstverlening of heb je vragen?

Scroll naar boven